понеділок, 8 травня 2023 р.

8 травня Україна відзначає День памʼяті та примирення за європейською традицією.






 8 травня, у День памʼяті та примирення, українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція памʼятання про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

Другий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни Росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва РФ.

              Інтернет - ресурси для підготовки 

виховних годин до Дня Пам'яті та примирення 


https://youtu.be/93UxBouZqlc
https://youtu.be/BO-hM-11ZT0
https://youtu.be/Ajs_99QFzdw
https://naurok.com.ua/calendar/may/den-pam-yati-ta-primirennya
https://vseosvita.ua/news/den-pamiati-ta-prymyrennia-nikoly-znovu-90067.html
https://uinp.gov.ua/pres-centr/novyny/8-travnya-ukrayina-vidznachatyme-den-pamyati-ta-prymyrennya-za-yevropeyskoyu-tradyciyeyu-symvolom-zalyshayetsya-mak-pamyati


Немає коментарів:

Дописати коментар